Utställningskommittén – presentation av Martin Larsson

Klubben hälsar Martin Larsson välkommen som ny medlem i utställningskommittén! 

Hej!
Jag är 64 år år och nybliven pensionär. Jag har alltid haft något ideellt engagemang vid sidan av min yrkeskarriär. Tycker att alla våra olika ideella verksamheter är viktiga sammanslutningar för vårt samhälle. Som ung var jag med i kyrkans ungdom trots att jag inte är aktiv kristen på något sätt. Sen har det blivit samfällighet i stan och skärgård, bostadsrättsföreningar och SBK. Nu när jag blivit pensionär så vill jag fortsätta att bidra till någon verksamhet som intresserar mig. Hundar
Martin Larsson_Connor har alltid varit ett intresse sen barnsben. Nu har jag hittat den rasen som som passar mig som jag vill åldras med och det är ju förstås kromfohrländer. Mina tidigare hundar har varit leonberger och collies. Härliga raser men tyvärr med olika hälsoproblem så dom var inte längre aktuella. Dessa raser ledde fram till att jag ville ha en frisk och mentalt stabil hund i schysst storlek, följsam och ett utseende som tilltalade mig och som hade dragen av följsamhet från de tidigare hundarna. Det tog 7 år innan jag hittade rätt och när jag såg en släthårig föll jag pladask. Det fick bli Connor. En ulv i fårakläder.

Jag bor tillsammans med min son Joel och hans dotter Meja som Connor ä
lskar men han håller ju alltid koll på var jag är förstås. Connor och jag ägnar oss åt allt mellan himmel och jord. Vi spelar båda golf, kastar discgolf, bridge, åker båt och skidor och vandrar i skog och mark. Dessutom följer jag med honom på hans egna sysslor som att cykla, lite agility, hälsar på kompisen som är en varghund. Han har inte så många kompisar som kromfohrländer han är. Sen är det där med utställningar som vi åker på ibland som utflykt. Resultaten är allt ifrån certifikat, excellent och diskning. Tycker väl att domarna generellt behöver bli betydligt bättre på rasen. En domare påpekade att han hade fel på päls och det är ju ett lågvattenmärke. 500 spänn försvann raskt men vi hade en fin dag.

Jag har i mitt yrkesverksamma liv jobbar som revisor och ekonomichef men de senaste åren bytte jag helt väg. Av en tillfällighet lyckades jag få ett vikariat på SKK på avdelning för avel och hälsa och jobbade som sekreterare för avelskommittén och kommittén för hundars mentalitet. Två områden som intresserar mig mest i hundvärlden.
Ett år jobbade jag också på marknadsavelningen med Hundsport, och hade kontakt med alla länsklubbar och skrev i varje nummer av tidningen vad som var på gång. Det var en annan del i SKKs omfattande verksamhet. Varje år var det obligatoriskt att jobba på Stockholmsmässan.
Nu när jag beslutat att gå i pension skulle det vara kul att fortsätta att engagera mig i hundvärlden på något sätt och vad är då bättre än att jobba för sin rasklubb med de frågor som finns. Carina har frågat mig om jag var intresserad att jobba i utställningskommittén och jag tackade ja. Det är ju inte så att jag har hur mycket tid som helst men det jag tar på mig fixar jag.

Allt gott
Martin Larsson
email: martin.larsson08@gmail.com
Fritjof Thuns väg, 184 31 Åkersberga
Mob: 0706800257

Utställningskommittén

 Varsågod!  Här finns bra tips inför en utställning.  Ladda ner pdfen

 


Utställningskommittén – är tillsammans med styrelsen, ansvariga för klubbens årliga utställning; planera, genomföra och följa upp.

E-post: kromfohrlander@outlook.com

Sammankallande: Jeanette Stark

Övriga medlemmar: Helena Holmström, Stina Thorstensson, Carina Hansson och Martin Larsson.

Utställningskommittén har bland annat hand om:

  • Planera för klubbens årliga utställningar i god tid.
  • Kontakta funktionärer och planera för genomförandet.
  • Ta emot anmälningar, ta fram utställningskatalog mm.
  • Arrangera plats för utställning, domartält mm.
  • Inköp av material, priser mm.
  • I samråd med styrelsen planera för framtida utställningar.