Kromisträffen och årsmötet i Västerås, 9-10 augusti 2014

 

Vinnare av BIR: Yenbras Dr Zjivago
Ägare: Märta Walestrand

 Vinnare av BIM: Fondador Xantha Xcess
Ägare: Annicca Billow

 

Årets årsmöte och träff hölls Västerås. Det verkar som om det blir rekord i medlemsdeltagandet varje år, vilket är fantastiskt roligt! Mötet som hölls på Västerås kennelklubb, avlöpte fint med Lennart Andreasson som mötesordföranden.

Efter mötet presenterades "Årets utställningshund" som detta år blev SE UCH Rednal Creek, uppfödare och ägare: Kia Lander. Sedan var det dags för medlemmarna att inta sin medhavda lunch. Eftersom klubben firar fem år i år, så bjöds det sedan på tårta och kaffe.

Efter detta var det dags för agilityklubbmästerskapet. Det var många deltagare även i år, och vinnare av årets klubbmästerskapstitel blev Göran Persson och Storm. Ekipaget fick då ta över vandringspokalen från förra årets vinnare Per och Lycka.

Det blev även i år en skojklass som gick ut på att skrapa ihop så många poäng som möjligt under 25 sek. Hopphinder: 1 p, Tunnel: 2p, Slalom: 5p. Vinnare av denna klass blev i år inte mindre än tre ekipage på delad förstaplats:
Eva Axell Dagerhult/Dreamwishes Laila, Karin Wiman/Pophams Chico, Carin Brunberg/Pophams Orion

Efter detta åkte vi till Västerås mälarcamping där de flesta hade hyrt stuga eller bodde i husvagn/husbil. Där dukade vi upp långbord och grillade, vilket alltid är lika trevligt!

Senare på kvällen, visade vår inbjudna utställningsdomare Sybille Nass, hur man trimmar en kromis.

Vid söndagens utställning dömde Sybille Nass, kennel von der Holderheide, fram årets BIR & BIM.

BIR:et kammades i år hem av: Yenbra's Dr Zjivago, uppfödare Anki Friberg och ägare: Märta Walestrand.

BIM:et gick till:Fondador Xantha Xcess uppfödare och ägare:Annicca Billow.

Utställningens BIR Valp blev: Abbe, uppfödare Ann-Christin Larsson ägare: Helena Larsson och BIM Valp blev: Kromipaws Dust In The Wind uppfödare och ägare: Tuija Gustavsson

Bästa Veteran blev: SEUCH Dreamwishes Cecilia Uppfödare: Carina Bouvin ägare: Kerstin och Arne Johansson.

Stort grattis till alla vinnare! Styrelsen vill tacka alla som hjälpt till att göra denna helg möjlig! Och tack alla som var närvarande, hoppas att vi ses åter nästa år. / Styrelsen

Vinnare av BIR och BIM valp
BIR Valp Abbe, Ägare: Helena Larsson
BIM Valp Kromipaws Dust In The Wind Ägare: Tuija Gustavsson
Vinnare av bästa veteran
Dreamwishes Cecilia, Ägare: Kerstin Johansson